mandag den 11. januar 2010

Må lave sådan et selv. Hjææælp

Er faldet for nogle tørklæder, eller det vil side ide´n i dem, billedet er lånt fra siden MyGuggi
er helt syg med ide´n i dem og ville rigtig gerne lave et, men er ret usikker på hvordan jeg skal sy firkanterne sammen, hvilke teknik jeg skal bruge så sygningerne ikke er tydelige bagpå, er det evt. skjulte sømme jeg skal bruge, eller er der nogen der har en anden ide?

-Sara

8 kommentarer:

Fru Melgaard sagde ...

Umiddelbart ville jeg tro, at der er syet et bagstykke på. Men jeg vil lige sige, at patchwork ikke er noget jeg har prøvet - så jeg er vist ikke den helt store hjælp.

Men sikke en lækker side du henviser til - Der kan man da finde masser af inspiration:-)

Vh. Louise

mette b sagde ...

Ja, jeg er heller ikke til nogen hjælp, men tak for linket og held og lykke med tørklædeprojektet :)

Julia Hausfrau sagde ...

Det ser ud til at der er syet et bagstykke på, som man typisk gør ved patchwork. Jeg har syet et patchwork-tæppe, og det er faktisk ikke så svært, når først man kommer igang. Jeg syede det sammen på maskine. Lavede først lange baner, og syede så banerne sammen. Derefter syede jeg både pladevat og bagstykke på, fordi det skulle være et legetæppe til baby. Husk at presse alle sømme, før du syer bagstykket på, så bliver det pænest. Nok især hvis der kun skal et tyndt stykke stof på som bagside. Held og lykke, kast dig endelig ud i det projekt ;)

Kh Julia

ps. nåede ikke på posthuset idag, så sender den lille pakke imorgen.

Malene sagde ...

Hvis man kigger på beskrivelsen på MyGuggi ser det også ud til at der er en bagside. Synes også at man svagt kan ane en smal søm i tørklædets yderste kanter?!
Kaffe Fasset beskriver i en patchworkbog en fremgangsmåde, jeg tror vil være god til tørklædet. Han syr bare et gardin med noget tyndt, transparent stof som bagside og intet imellem stoflagene.
Held og lykke med projektet :-)

Frk. TingelTangel sagde ...

Hej Sara!
Jeg ville sy baner, og derefter sy dem sammen til et stort stykke. Derefter ville jeg vende ret mod ret og så lade en lille åbning stå til at vende igennem.
Åbningen ville jeg så sy sammen med "gennemsigtigt" tynd nylontråd, eller med en tråd der matcher stoffets farve hvor åbningen er. Naturligvis med skjulte sting.
Et godt råd; husk at overlocke/zig zagge kanterne på vrangen -for at undgå at stoffet trævler- (altså firkanternes kanter) så det store arbejde ikke bliver spildt ved første vask ;-)

Du kan tjekke min patchworkstol ud på min blog:

www.frktingeltangel.blogspot.com

De bedste hilsner, Louise

Bournonville sagde ...

1000 tak alle sammen, det er nogle gode råd og ide´r og nu er jeg i hvert fald ikke nervøs for at springe ud i det projekt. uhh. glæder mig helt til at komme i gang, men må desvære sætte det på vente listen :o( men så er der tid til at samle fine farver til det.

unikarina sagde ...

Lige præcis det tørklæde du viser er lavet som en stor firkant. Dernæst foldet som en trekant og så er siderne kantet med en overlock.
De andre tørklæder er syet, som de andre har beskrevet med et bagstykke. Hvis du ikke har prøvet at lave patchwork før, så er der god hjælp at hente i bøger, som du kan låne på biblioteket. De har et stort udvalg.
Gor fornøjelse med projektet.

MyGuggi sagde ...

Kære Bournonville
Fandt lige dette "gamle" indlæg og vil høre om du har fået lavet dit eget tørklæde? Ellers vil vi meget gerne være til hjælp :-) Hvis du f.eks. mangler stof sælger vi firkanter til 2,- kr. stykket i farver efter dit valg.

Du er altid velkommen til at kontakte os og tak fordi du kan lide vores tørklæder!

De bedste hilsner fra MyGuggi / Silke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails