mandag den 21. maj 2012

Dumme bluse... hvad gør jeg forkert?

Har længe ville sy de fine bluser som er i EG sybog, men det virker åbenbart ikke for mig med kantbånd, jeg kan ikke få det pænt, og slet ikke i bunden/enderne. jeg har heldigvis ikke klippet blusen i det brune med køerne endnu, og gør det ikke før jeg har fået styr på den første prøve bluse.
 Den eneste løsning jeg kan se er at klippe den buede kant af i bunden og sy et lige stykke på. og så kante det, for det med slids og kantbånd virker ikke for mig.

9 kommentarer:

Ellen Kathrine sagde ...

gruble gruble- meld dig til Marapyttas syskole :-) men hvad nu hvis du syer kantebåndet på inden du syer sidesømmen sammen- så får det jo en pænere afslutning? På syskolen i forrige weekend lærte jeg at kantebåndet skal holdes helt tæt ind til stoffet- så bliver det stramt og flandrer ikke.. ellers et lækkert sof og farvevalg du har som mål !

Mia sagde ...

Jeg tænker også hvis du undlader at sy helt sammen i sømrummene på blusen, kan du sætte dit kantebånd på og herefter sy sømrummene sammen? Ellers tænker jeg at du burde godt kunne forsætte rundt uden at dele det op, selvom du har det hak der (de to flapper)

og lige fif, når du syr båndet på, så snart på bagsiden og afslut på forsiden (ved jeg ikke om du gør, har lidt svært ved at se billedet ordentlig på nært hold)

Håber du kan bruge det til noget:)

Groovymama sagde ...

Som Mia siger, så sy kantbåndet på forneden inden du syer sidesømmen på skjorten, så skal det nok blive fint.

Mvh
Trine

Marianne sagde ...

Du behøver ikke at klippe i den, som du allerede har syet. Jeg havde samme problem med min første, og jeg kan sende et billede til dig af den løsning, jeg fandt på, som faktisk ser meget sødt ud, synes jeg.
Min anden og tredje syede jeg uden buerne... :)

Jeg sender et billede om lidt.

Pia sagde ...

måske kan jeg hjælpe dig, hvilken model er det? jeg brugte bogen rigtig meget da min datter var lille, nu har hun den og syr efter den til sine piger. Jeg plejer ikke at have problemer med kantebånd ... skriv evt. til mig på plkolding@gmail.com

Bournonville sagde ...

Hvor er i gode alle sammen, tak for hjælpen, der skal nok være en læsning der virker for mig, jeg skal i hvert fald prøve jeres gode råd af, og ikke mindst de gode fif til kantbånd.

Der var en gang hvor det der med at sy, var noget jeg bare gjorde, nu gør jeg det ikke så meget fordi jeg bruger for meget tid på at tænke over hvordan det skal gøres.... mon jeg er ved at blive gammel ;)

Ellen, jeg ville ønske jeg havde råd og tid, jeg har siddet mange gange og misundet alle de fede ting der bliver syet, og din jakke er ingen undtagelse, den er jeg virkelig forelsket i. sy kursus hos marapytta, er i hvert fald noteret på min "højeste ønsker liste".

Ellen Kathrine sagde ...

Hej sara, det var en god oplevelse at være der, men man bliver mere kritisk m det man,laver og ikke kan finde ud af, og jeg fandt ud af at min symaskine ikke er så god, som den jeg lånte at quilte med. Men hvis du har mulighed for at spare op til sykursus så gør det. Ønsk evt noget af det i gave af din mor og søster. Det jeg var på kostede 1600... men var et tilbud.. jeg er spændt på at se blusen til sidst.

frk.regnbue sagde ...

Hej Sara!
Er det bare mig der er helt forvirret ? hvor kan jeg melde mig som fast læser hos dig ?

Bournonville sagde ...

Ja jeg ved det ikke. boxen er der men den er gennemsigtig, ved ikke hvad jeg skal gøre, så jeg kan ikke få nogle faste læsere, lidt træls :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails